РЕВЮ - ''Малки сладки лъжи'' от Каз Фриър

 Издателство: Милениум

Страници: 462

Цена:  24,00 лв.


Анотация:

31 май 1998 година, от малко ирландско градче изчезва тийнейджърката Мериан Дойл. Момичето потъва вдън земя, но осемгодишната Кат знае,  че ден преди разнасянето на голямата новина Мериан се е качила в колата на баща ѝ. Полицията претупва разследването, но малката Катрина знае още нещо - че татко ѝ е излъгал.

Двайсет години по-късно Кат вече е детектив и прекалено отчуждена от баща си, но ще се наложи да изкопае от дълбините малките му сладки тайни, които вече горчат, докато разследва убийството не на кого да е, а на самата Мериан Дойл, живяла години под фалшива самоличност.

Ще успее ли Кат да извади истината наяве или, опитвайки се, ще затъне още повече в невидимата мрежа от лъжи, която всички около нея са оплели изкусно?

 __________________________________________________________________________


  
Една история за тъмни семейни тайни,  истини и лъжи, отношения между 
баща и дъщеря и доверие
 
Кат и екипът са привикани на място на убийство, където е изхвърлено тялото на жена. Когато то се идентифицира, започва истинският пъзел - разгадаването на мистериозния живот на Алис Лаплайн. Книгата се разказва от първо лице, движещата сила на романа е личността на нашата главна героиня - Катрина (Кат). Умна, хумористична, притеснена и лоялна, несигурна в себе си, но въпреки това борбена и оптимистична.
 
 
Кат посещава терапевт след скорошно местопрестъпление, което тя изживява прекалено емоционално. Повечето проблеми и неприятности произхождат от нейната връзка с баща и. Тя го вижда като силен мъж, който може да служи за пример на останалите мъже. Горда е, че и е баща. Но от перфектният баща, в очите на Кат той се превръща в потенциален убиец и лъжец. 
През 1998 г. тийнейджърката Мериан Дойл изчезва от Мълдърин, където 8-годишната Кат и семейството и са на почивка. Когато баща й отрича да има нещо общо, Кат не се примирява с това. Тя знае, че той лъже и докато романът продължава, научаваме повече за подозренията и „доказателствата“ на Кат.
 
 Авторката пише доста добре. Справя се с описанието на 8 годишно дете, като поглежда през неговите очи и описва всичко толкова добре. Справя се и с 30 годишната версия на Кат. Въпреки че в романа проследяваме главно нещата, които се случват около Кат, авторката доста често включва и сцени, които са типични за повечето разследвания. 
 
Леко и приятно четиво. Определено ми хареса! Препоръчвам! 5/5

Коментари